Navarra - Spanje

La Sirena
La Sirena wines
La Sirena philosophy
  Na een vruchtbare samenwerking van verscheidene jaren stelden wij als Het Wijnhuis de vraag aan de mensen van Manzanos Wines (Finca Manzanos, Castillo de Eneriz) om voor ons 2 op maat gemaakte wijnen te creëren, een rode en een witte, die voldeden aan enkele op het eerste zicht voor de hand liggende vereisten. Een eerlijk, vlot, hoog kwalitatief en eenvoudigweg lekker karakter koppelen aan een meer dan interessante prijs waarbij vooral de eerste 4 kwaliteiten niet uit het oog mochten worden verloren. Een uitdaging die Borja Ripa, de wijnmaker, met graagte aannam. We wisten al dat Borja het ongelofelijke talent bezit om met zijn wijnen keer op keer een uitgebreid wijnpubliek aan te spreken maar met La Sirena laat hij nog maar eens zien dat hij als geen ander de smaak van de mensen weet te vatten in 2 flesjes simpele maar heerlijke wijn die amper schade achterlaten in de portefeuille en die ook ons nog steeds met verbazing en veel bewondering instemmend ja doen knikken. Kom even testen of ook u aan de lokroep van de zeemeermin kan weerstaan!
La Sirena Terroir
  Het klimaat is van een droge continentale type, met zeer hete zomers van 39ºC en koude winters met temperaturen die kunnen dalen tot -10ºC. Neerslag is schaars. De bodem bestaat uit zand en kalksteen.
La Sirena Wine making
  Ontdek deze 2 eenvoudig lekkere wijntjes: - La Sirena 100% Viura: De wijn krijgt een fermentatie met geselecteerd gist gedurende 3 weken bij 15ºC. Tijdens het vinificatie-proces wordt de wijn beschermd met inert gas om eventuele oxidatie van de aroma's te voorkomen. Korte rijping op roestvrij stalen kuipen waarna botteling. Deze luchtige en smakelijke stijl laat zich makkelijk op zich drinken of bij lichte, alledaagse maaltijden. Ideaal bij mosselen en andere schaal- en schelpdieren alsook salades. - La Sirena 80% Tempranillo - 20% Garnacha: Wijnstokken van meer dan 25 jaar oud. De koude maceratie duurt 8 uur. Fermentatie gedurende 10 dagen bij 25ºC. Gedurende het vinificatie-proces wordt de wijn beschermd met inert gas om eventuele oxidatie van de aroma's te voorkomen. Na een korte rust op roestvrij stalen vaten volgt botteling. Deze rode wijn laat zich erg makkelijk zo drinken of bij luchtige alledaagse gerechten. Van gevogelte tot rood vlees en zachtere kazen.